‘Sopa de nada’ a Pinzellades al món

Us sembla bé que s’hi fiquem mans a la cuina? Elaborar una bona sopa amb paraules i colors? Això és el que han fet Darabuc i Rashin Kheiriyeh, amb foc lent, remenant-ho suaument i ha sortit Sopa de nada, un d’aquest llibres que cal tenir en compte a l’hora de comprar en el proper Dia del Llibre. El llibre està publicat per OQO.

DarabucGonzalo García, bon amic i poeta— ha recuperat d’una manera molt encertada un conte popular, Sopa de pedra / Sopa de piedra, que és universal i, com és normal en aquest tipus de contes, amb moltes variacions locals. Gonzalo té l’encant de reelaborar el conte, com un bon cuiner de l’escriptura, i servir-nos un nou plat amb sabor tradicional, tot amanit amb pinzellades d’humor.

Els seus protagonistes, María Zorruna —rabosa— i Juan Gato —gat—, apleguen a les portes d’un gran palau demanant menjar. Però es troben davant de Juan Rata, l’amo del palau, que es nega a donar-los res. Aleshores els dos murris li proposen cuinar una sopa que serà tota una delícia, una sopa de res.

I van ficant-se els ingredients, que van repetint-se com en un reguitzell que li dona molt de ritme i joc a la lectura. Com també ho fan la mesura dels versos i les fórmules que van repetint-se de principi a fi.

Les il·lustracions, de Rashin Kheiriyeh, són molt divertides i sorprenents. Els dos personatges principals semblen mafiosos, incloent el tòpic de portar les ulleres negres. Tenen tot el semblant d’autèntics «caradures», però amb barret de cuiner i davantal, un look molt modern que donen vida i humor a la narració.

Un àlbum il·lustrat magnífic, divertit i amb molta molla que ens ajuda a comprendre el valor de ser solidaris i compartir.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Álbum ilustrado, Biblioteca pública, Reseñas, Sopa de nada

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s